Hamba ALLAH swt yang Luarbiasa !

15 Ogos 2013, Khamis, Baiti Jannati

#pain

          As usual, I will automatically wake up at early in the morning even though I can't performing my Subuh Prayer. My period pain come and attacks my whole body. I was unable to think and react as a normal person. Ya Allah, forgive my sins. Forgive me. Forgive their sins. I am tired vomiting for whole day and act as a pregnant woman even though I am not. I have meet our doctor but he keeps saying that,

“Hormon kamu tidak stabil. Apa kata kamu cuba Evening Primrose Oil?”

Aku bukan ndak berusaha, aku bukan sengaja menzalimi diri, tapi ubat tu juga ndak berkesan.At last, I have decided to stop pengambilan semua ubat-ubatan atau pills, dan ubat ikut cara tradisional.
          Susah kan jadi wanita? Tapi, kita ni ramai yang tahu tapi ndak sedar, senang sebenarnya! Sebab aku pernah baca,

Rasulullah saw bersabda :
“Apabila seseorang wanita melakukan solat lima waktu, puasa Ramadan, memelihara maruahnya, dan taat suami, maka masuklah mana-mana pintu syurga yang kamu kehendaki.”

          Kan aku sudah cakap! Wanita ni memang senang jak masuk ke syurga berbanding lelaki. Berbanding dengan lelaki, banyak yang perlu ditanya sebelum masuk ke syurga, Allah swt akan tanya anak-anaknya, isteri-isterinya, apa yang dibuat semasa hayatnya, jihadnya ke mana dan semualah. Macam-macam lagi pertanyaan Allah swt.
But, am I deserved for it? T_T

          Sekarang ni aku mula sudah dalam mood swing, tapi aku control sebab nanti syaitan makin suka bila ada wanita yang terpengaruh dengan mereka untuk masuk ke neraka sama-sama! Anggota badan paling bahaya dengan aku ni ialah mulut. Mulut aku ni kalau bercakap, Ya Allah. Bukan jak orang sekeliling boleh ketawa tapi juga turut sentap dan terasa. Bukan lah takde insurans, tapi bila aku sudah mula berkata-kata, lebih-lebih lagi bila aku marah, aku pun ndak boleh kawal perkataan yang keluar. Apa-apa lah. Aku cuma harap aku mampu kawal mulut aku. Dalam belog pun aku membebel sana sini apa lagi luar belog kan? Oklah, ntah apa-apa aku merapu meraban dalam belog ni. Sorry kalau ada yang terhiris, terguris dan terluka.

Aku mood swing. Aku rasa tekanan darah aku ni boleh menaik lagi-lagi tengok krisis di Mesir dan Syria. Sayu hati bila tengok adik2, kakak2, abang2, ibu bapa kita yang di sana. Dorang tu saudara aku, tapi aku beraya di sini macam ndak nampak apa berlaku di sana. L 
Aku cuba kurangkan keriangan ini dan berdoa untuk dorang.

          Di tengah malam sepi ini aku menadah tangan kepadaMu ya Allah, kau hancurkanlah Al-Sisi dan bala tenteranya yang mencabar rakyatnya, Al-Sisi bughah kepada pemimpinnya yang sah Dr. Morsi. Kau muliakanlah rakyat Mesir yang terkorban kerana mempertahankan hak dan menentang kezaliman. Daku tiada ragu pada janjiMu ya Allah;
“Dan janganlah kalian mengatakan bagi mereka yang terbunuh pada jalan Allah SWT sebagai orang2 yg telah mati tetapi mereka hidup dan akan tetapi kamu tidak dapat merasai.”
          Ayuh seluruh umat Islam Malaysia, bermula malam ini kita bermunajat, lakukan Qunut Nazilah setiap kali solat samada solat bersendirian atau berjemaah di rumah atau di masjid. Mohon Allah hancurkan bala tentera & penguasa zalim di Mesir, Syria, Palestin dll sebagaimana Engkau hancurkan bala tentera Ahzab. – Saudara Amin Idris
'Ya Allah, sesungguhnya kami bermohon pertolonganMu, kami meminta ampun kepadaMu, kami memohon petunjuk dariMu, kami beriman kepadaMu, kami berserah kepadaMu dan kami memujiMu dengan segala kebaikan, kami mensyukuri dan tidak mengkufuriMu, kami melepaskan diri daripada sesiapa yang durhaka kepadaMu.

Saudaraku, maafkan daku. Lemahnya aku bila hanya doa sahaja yang mampu aku titipkan. Semoga darahmu menjadi saksi untuk engkau menjadi penghuni syurga tertinggi Sang Pencipta.

Ya Allah, Engkau yang kami sembah dan kepada Engkau kami bersolat dan sujud, dan kepada Engkau jualah kami datang bergegas, kami mengharap rahmatMu dan kami takut akan azabMu kerana azabMu yang sebenar akan menyusul mereka yang kufur.
Ya Allah, Muliakanlah Islam dan masyarakat Islam. Hentikanlah segala macam kezaliman dan permusuham, bantulah saudara-saudara kami di mana sahaja mereka berada. Angkatlah dari mereka kesusahan, bala, peperangan dan permusuhan.
Ya Allah, selamatkanlah kami dari segala keburukan dan janganlah Engkau jadikan kami tempat turunnya bencana, hindarkanlah kami dari segala bala kerana tidak sesiapa yang dapat menghindarkannya melainkan Engkau, ya Allah.”
 Allahumma amin.


No comments:

Post a Comment